Skip to content

Supervisie en leertherapie

U kunt bij mij terecht voor supervisie en leertherapie, al dan niet in het kader van de GZ-opleiding, KP-opleiding, opleiding tot psychotherapeut of opleiding tot psychiater.

 

Ik ben erkend supervisor en leertherapeut van

  • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
  • Vereniging voor Schematherapie (VSt)
  • Vereniging voor Persoonsgerichte en Experiëntiële Psychotherapie (VPeP)

 

Begeleide intervisie (nieuw!)

Vanaf 2022 is begeleide intervisie een vast onderdeel van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut nieuwe stijl. In de begeleide intervisie leren cgt’ers in opleiding (hierna: i.o.) van en met elkaar vanuit werksituaties. Hierbij kun je denken aan een veranderingsproces, belemmering, werkprobleem of een moeizame cliëntrelatie. Begeleide intervisie biedt gelegenheid tot kwaliteitsontplooiing, door middel van open vraagstelling, feedback geven en ontvangen, advies geven en ontvangen, oefenen en een daadwerkelijke aanpak. Voorafgaand aan de intervisie hebben alle cgt’ers i.o. een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, dat als onderlegger dient voor de begeleide intervisie.

Bij de begeleide intervisie staat een methodische manier van reflecteren centraal. Hierdoor krijgt de cgt’er i.o. beter zicht op zijn rol als cognitief gedragstherapeut. Waar liggen zijn kwaliteiten en valkuilen? Hoe kijkt de cgt’er i.o. als professional aan tegen zijn eigen ontwikkeling? Welke reflecties geven de groepsleden daarover terug? Het is belangrijk om bewust stil te staan bij het generaliseren van wat besproken is tijdens de begeleide intervisie; dus om het breder te trekken naar de dagelijkse professionele praktijk van de cgt’er i.o. De supervisor dient in dit kader als de begeleider van het proces.

Kosten:

De kosten voor leertherapie en supervisie bedragen € 120,00 per klokuur: 45 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd.